[...] pić ale naturalne;-) -olej lniany możesz dodać do diety jeśli masz taką możliwość-jednak stosuje się go jedynie na zimno. Do krótkotrwałego smażenia(~10-15min) możesz użyć oliwy. Do dłuższego smażenia nadadzą się masło klarowane/smalec/olej kokosowy -jeśli sam soki wyciskasz to w porządku Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2013-06-21 22:37:12
Jesli masz na mysli podzial zrodel - to zmienia sie. Wiekszosc tluszczy maja stanowic kwasy nasycone - czyli te, ktorych wiekszosc ludzi unika - bardzo tluste miesa, smalec, maslo, bardzo tluste smietany, zoltka jaj, pelnotluste sery - czyli najlepsze zrodla energii jakie istnieja - ogromna ilosc potencjalu energetycznego w bardzo malej objetosci. [...]
Właśnie, Xzaar wypowiedz się, bo już chciałem.Ci to samo pytanie zadać. Z tego czego nas uczylu o dobrych i złych tłuszczach wynikałoby że należy jeść jednonienasyconw lub wielonienasycone a nasyconych unikać. Jaka.jest prawda albo walić prawdę - jak to jest u Ciebie w praktyce? Bo zaczynam dojrzewać do zmian. Mam grupę krwi 0 a więc mięcho na [...]
Olimpio jesli mogę wtrącić :smalec do smażenia ( kokosowy olej) jest jak najbardziej ok. Nie znam składu tych sprayow ale na pewno nie będą zrowsze od naturalnego smalcu czy oleju. Osobiście raczej dusze na teflonie niz smaże. Ale jeśli juz to wystarcza na dobrej patelni niewielka ilość smalcu lub oleju i jest ok. Jęsli ktoś nie buduje formy na [...]
[...] w małych ilościach, ze względu na wysoką zawartość błonnika. Co do tłuszczy to jak wyżej poprzednicy napisali - masło klarowane, olej kokosowy, oliwa z oliwek opcjonalnie smalec. Niemniej jednak unikaj długotrwałego, agresywnego smażenia. Nie zapominaj również o przyprawach (korzennych jak i ziołowych) w trakcie smażenia, zawierają bowiem [...]
co do oleju z pestek winogron to sie nie zgodze z tym smazeniem. o tym tez chyba pisale wyzej albo w innym poscie ze najlepiej smazyc na stałych tłuszczach : smalec, olej kokosowy. No rzepakowy tez:) ale wiadomo jak z dostepnoscia i ceną:)
Olej z pestek winogron zastąp jednym z zalecanych źródeł tłuszczów: http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html Do smażenia olej kokosowy, smalec lub masło klarowane.
No to jaki problem wywalić olej słonecznikowy, ktory po prostu jest niezdrowy. Żonie też szkodzi. Do smażenia masło klarowane, smalec lub olej kokosowy. Nie rozumiem problemu, można zrobic zdrowy domowy obiad. Gulasz z wołowiny, czy wieprzowiny, o ile nie jest dramatycznie tłusta, pieczone, grillowane mięsa, smażone bez panierki, czy nawet [...]
[...] złożone może być kilka posiłków, a też może być w jednym to już od Ciebie zależy. Kontroluj masę co tydzień, obwody, a najlepiej po prostu lustro. Jak będzie szło za wolno to dodajesz węgle, jak za szybko to zmniejszasz. Podbij tłuszcze lekko nasycone : masło, olej kokosowy, smalec, mięsa omega -3 też : tłuste ryby właśnie albo suplementacja
[...] grey? oka pij herbate raczej stawiaj na zieloną czerwoną białą jak wypijesz jedną earl grey nic sie nie tsanie 6. smażenie na tłuszczach odpada ? na tłuszczach stałych smalec olej plamowy kokosowy oka ale uwzględnij nasycone 7. Węglowodany mogę dać na śniadanie, przed i po treningu ;>? tak 8. Czy mogę jeść jakie tylko chcę mięso ? nawet [...]
[...] 1500 mi się zdarzało wciągnąć w jednym posiłku. na dietę miedzy innymi dawaj: WW-kasza, owsiane B-udka z kurczaka podudzia czy udźce, tłuste mięsa ogólnie. T-olej kokosowy, smalec, orzechy włoskie, nerkowca, migdały. Nie zapominaj o warzywach i wodzie. Jak zmontujesz jakąś dietę to wklej tu w formie zrzutu. Jest tu sporo fajnych ludzi z których [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] skoro jadłeś beztłuszczowo jak piszesz. AD5--Idz na mase ( bez supli narazie) Ogarnij trening , ogarnij diete Tłuszcz należy przyjmować ( zdrowy tłuszcz - ryby , mięsa, smalec, olej lniany, kokosowy, tran,orzechy ( bez ziemnych) jaja,awokado,itp) w ilości minimum 1g /kg masy ciała i więcej Na początek warto rozłożyć makro Białko 2g ( maks [...]
[...] do obrobki termicznej ... zazwyzaj jest tak ze im bardziej tluszcz nasyon tym mniej obrobka mu szkodzi, wazna jest tez tzw. temperatura dymienia tluszczu. im wyzsza tym lepiej ... z pewnoscia oliwa z oliwek zwykla, nie vergin jest lepsza do smazenia niz olej slonecznikowy czy zepakowy ale nie tak dobra jak kokosowy, palmowy czy smalec ...
Można, smażymy najlepiej na tłuszczach możliwie jak najbardziej stałych, nasyconych (olej kokosowy, smalec) lub jednonienasyconych (oliwa z oliwek, olej rzepakowy). Nie smażymy tylko na tłuszczach wielonienasyconych (olej kukurydziany, słonecznikowy)
[...] 1650 w drugi? Tak czy siak za mało. 1800 kcal 120 białko/150 ww reszta tłuszczu - tak na początek mnie się wydaje. Na oleju rzepakowym nie smaż, lepiej się do tego nadaje kokosowy, masło klarowane czy chociażby zwykły smalec I w miarę możliwości staraj się przedkładać warzywa świeże, mrożone (czy suszone w przypadku fasoli) nad puszkowane :-)